Echipamente
airflow1

Air-Flow este un tratament profilactic (de ingrijire si preventie) care ajuta la o igienizare profesionala completa (dupa periaj si detartraj).

Indicatii

Aceast procedeu se realizeaza cu ajutorul unui aparat care genereaza un jet de aer + apa + bicarbonat de sodiu, cu o presiune forte mare, jetul fiind proiectat atat pe suprafetele dentare cat si in zonele interdentare si subgingivale (zone inaccesibile periajului manual). Jetul de apa care contine particule abrazive de bicarbonat indeparteaza foarte eficient toate petele si detritusurile (tartru) existente pe suprafata dentara, dar actioneaza si ca un medicament datorita proprietatilor bicarbonatului de sodiu.

Air-flow-ul este indicat pentru indepartarea resturilor de tartru (dupa detartraj), a placii bacteriene si cel mai important pentru indepartarea petelor/coloratiilor extrinseci (pete cauzate de consumul alimentelor colorate, tutun, cafea, ceai, etc.) De asemenea tratamentul mai este indicat si pentru curatarea suprafetelor ocluzale inainte de a se realiza sigilarea dintilor permanenti, pentru igienizarea suprafetelor dentare inainte de a se aplica un aparat ortodontic fix, dar si in timpul tratamentului ortodontic deoarece, persoanele cu aparat fix intampina o mai mare dificultate in a igieniza aparatul. Air-Flow-ul asigura si un masaj gingival eficient, astfel restabilind circulatia de tip terminal.

La sfarsitul tratamentului de Air-Flow cu siguranta va veti bucura de o senzatie de prospetime si o respiratie placuta. Procedurile sunt lipsite de riscuri, nedureroase si fara efecte secundare asupra gingiilor sau a dintilor dumneavoastra.
Aceasta tehnica de igienizare este indicat sa se realizeze la un interval de cel putin 3 luni.

btllaser1

BTL-5000 Laser oferă cea mai bună variantă de terapie laser de joasă putere (LLLT). Ecranul modern şi digital simplifică considerabil utilizarea echipamentului.

Indicatii

Ghidul utilizatorului vă oferă informaţii pe tot parcursul efectuării terapiei. În urma cercetărilor efectuate de-a lungul timpului şi a experienţei practice, echipamentul oferă programe prestabilite pentru tratarea diferitelor tipuri de afecţiuni. Aparatul permite crearea a peste 150 (500) programe definite de utilizator. Gama foarte variată a valorilor parametrilor terapiei oferă posibilităţi de lucru nelimitate specialiştilor în LLLT.

Aparat de terapie laser cu un canal şi 2 ieşiri pentru conectarea simultană a două sonde laser pentru tratarea unui singur pacient.

Caracteristici şi avantaje ale seriei BTL-5000 Laser
– 2 ieşiri pentru conectarea simultană a sondelor in spectru roşu şi infraroşu, de tip creion sau de tip duş
– Emisie laser in mod continuu şi pulsatil
– Frecvenţă modulară 0 – 10 000 Hz
– Factor de sarcină 10 – 90% (ajustare in trepte)
– Stabilirea automată a parametrilor de terapie (densitate, arie, distanţă şi putere)
– Gamă largă de sonde in spectru roşu, infraroşu şi sonde tip duş
– Programe prestabilite pentru recuperare, ortopedie, medicină sportivă, stomatologie, ginecologie,
– Dermatologie, ORL, pediatrie şi medicină generală (consultaţi pagina 24)
– Laser acupunctură şi frecvenţe Nogier
– Accesorii optice pentru ORL, ginecologie şi stomatologie

diagnopen1

Diagnopen este un aparat laser utilizat pentru diagnosticul debutului microscopic al demineralizarilor la nivelul smaltului din santurile si fosetele ocluzale

Indicatii

(confirma debutul procesului carios intr o faza in care nu este detectabil la consultatie, nici radiologic). In acest mod exista sansa impregnarii smaltului pentru remineralizare.

fiziodispenser

Fiziodispenser este un aparat ce se utilizează la inserare implante.

Indicatii

kodak1

Kodak 2200 Intraoral X-Ray Sistem ce dispune de performanta din generatia anterioară de unităti KODAK cu raze x, plus un design imbunatatit pentru diagnosticarea mai precisă si usurinta de utilizare.

Indicatii

Sistemul este proiectat pentru a satisface toate nevoile dumneavoastra de confort, sigurantă si eficientă. O frecventă foarte ridicată (DC) generator de raze x suporta o calitate superioară a imaginii si de conditii de sigurantă mai bune pentru pacienti si personal.

miniled1

Lampa Mini LED este ltima generatie LED (Light Emitting Diode) pentru fotopolimerizare ofera tot ce se asteapta de la aceasta noua tehnologie dezvoltata de Satelec: putere si eficienta, polimerizare completa, putere concentrata.

Indicatii

Utilizarea tehnologiei LED asigura o polimerizare mai eficienta a materialelor de restaurare.

laserepic1

BIOLASE Laser EPIC revolutioneaza stomatologia si chirurgia BMF. Sunt specializati in dezvoltarea, producerea si comercializarea de lasere pentru a oferi tratamente biologice care elimina durerea si sunt mai sigure pentru pacienti.

Indicatii

Cu peste 20.000 de lasere vandute pana în prezent, BIOLASE conduce industria mondiala de lasere dentare, cu produse cum ar fi iPlus Waterlase ™ care a depasit bariera de viteză a frezei dentare – MDX Waterlase, ambele tehnologii brevetate de BIOLASE elimina durerea asociata tratamentelor dentare si imbunatatirea rezultatelor clinice.

Lungimea noastra de undă de 940 nm dioda laser este unica! Aceata tehnologie este disponibilă în sistemul nostru de laser dioda EPIC 10 pentru chirurgia orala precum si albire a dintilor sau terapia durerii LLLT – Low Level Laser Therapy

Laserul – dioda EPIC 10 are lungimea de unda proprietara de 940nm care, prin comparatie cu restul echipamentelor prezente pe piata, este dovedit stiintific ca fiind ideala in stomatologie pentru interactiunea cu hemoglobina si oxihemoglobina prezenta in tesutul moale din cavitatea bucala.

pentamix1

Pentamix prin atingerea unui buton, sistemul de malaxare automată Pentamix™ 3 oferă un amestec complet omogen pentru amprente de o exactitate excepţională şi restaurări care se potrivesc perfect… de fiecare dată

Indicatii

Se obţine mai mult timp de lucru cu cel mai rapid sistem de malaxare din lume.
Înlocuirea fără efort a cartuşului şi a vârfurilor de amestecare.

vdwgold1

VDW Gold este un Micromotor endodontic inovativ cu apex locator incorporat.
Printr-o miscare de reciprocitate, micromotorul VDW GOLD prepara usor, sigur si rapid canalele.

Indicatii

Face posibila prepararea canalelor anatomice dificile cu rezultate predictibile folosind un singur ac.
Setarile preprogramabile fac posibila prepararea sigura si rapida utilizand acele NiTi rotative.

easysahde1

VITA Easyshade oferă cel mai rapid, cel mai simplu mod de a măsura culorile dentare în orice conditii de iluminare. Acum puteti măsura dintii naturali, verifica nuante de restaurare si urmări progresul de albire cu o simpla apasare pe buton.

Indicatii

VITA Easyshade măsoară rapid si precis chiar si acele nuante intermediare greu de văzut.
O estetica mai buna cu materiale VITA nu a fost niciodată mai usor de realizat.